Triac Carbon Skate 550x90

Hakolalle uran ensimmäinen Skandinavia Cupin osakilpailuvoitto: "Kotiin syömään joulukinkkua, sitten Tour de Skille"

Ristomatti Hakolalla (vas.) kulkee pidemmätkin matkat. Kuva: Lillehammerin sprintistä. Kuva: Modica/NordicFocus

Ristomatti Hakolalla (vas.) kulkee pidemmätkin matkat. Kuva: Lillehammerin sprintistä. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomalaishiihtäjillä oli harvinaisen menestyksekäs päivä Vuokatin Skandinavia-cupin päätöspäivänä Vuokatissa, sillä Johanna Matintalo voitti naisten kympin ja Ristomatti Hakola miesten 15 kilometriä.

Miesten kilpailussa suomalaispäivää täydensi yhdeksänneksi sijoittunut Lauri Lepistö.

Norjalaiset ovat kiertäneet ja myös hallinneet Skandinavia-cupia laajalla rintamalla vuosikaudet, joten suomalaisvoitot ovat olleet viime vuosina harvinaista herkkua. Iivo Niskanen voitti perinteisen 15 kilometriä Lahden Skandinavia-cupissa tammikuussa 2017, Matti Heikkinen pari matkaa Falunissa 2015 ja naisten puolella Laura Ahervo (nykyinen Mononen) voitti 2013 Inarissa 15 kilometrin vapaan yhteislähdön, sprinttihiihtäjä Kirsi Perälä pari sprinttiä 2011 sekä Riitta-Liisa Roponen pari matkaa Vuokatissa 2011.

Uransa ensimmäisen Skandinavia Cupin voiton ottanut Hakola jätti Norjan Martin Lövström Nyengetin 23,8 sekunnin päähän. Norjan Chris Jespersen oli kolmas.

– Hyvää menoa. Kisan kakkonen lähti 15 sekuntia eteeni, ja päätin, että ajan sen mahdollisimman nopeasti kiinni. Varmaan 1–1,5 kilometriin ajoin sen kiinni. Sitten oli vähän vaikeaa hetken aikaa, kun oli vähän maitohappoa. Aika hyvin siitä palauduin, eikä sitten ollut mitään ongelmia. Kovatasoisia kisoja nämä ovat, aina hienoa on voittaa. Kotiin syömään joulukinkkua, sitten Tour de Skille. Siellä neljä kisaa, Hakola sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Lepistö piti paketin kasassa

Lepistö hävisi Hakolalle 1.09,3. Koko viikonlopun urakoinut Kouvolan Hiihtoseuran mies oli myös perjantaina 15 kilometrillä toiseksi paras suomalainen.

– Oli tosi hyvää ja rennontuntuista hiihtoa. Meinasi vähän loppuun käydä sama mitä perjantaina, mutta pystyin kuitenkin perinteisellä pitämään paketin paremmin kasassa ja pääsin tulemaan loppuun asti. Vähän sijoja tuli takkiin lopussa, mutta olen tyytyväinen. Ensimmäiseen mäkeen vähän kauhistutti, kun kuulin, että 24 Riseä perässä, Rise avasi niin lujaa. Yhteenvetona viikonlopusta on, että vähän menty taas eteenpäin, luottavaisena lähden jatkamaan. Nyt sain kolme hyvää kisaa alle, Lepistö sanoi.

Skandinavia-cup jatkuu Ruotsin Piteåssa 5. –7. tammikuuta. Siellä on erityisesti monelle sprinttihiihtäjälle tärkeä näytönpaikka olympialaisiakin ajatellen.

Tulokset

Juttua täydennetty. Myös Laura Mononen on voittanut Skandinavia Cupin osakilpailun.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama